Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság
Központi telefon: 06-66-526-400
Országos Vízügyi Főigazgatóság
Címünk:
5700 Gyula, Városház u. 26.
Telefon: 36-66-526-400
Központi állandó ügyelet:
Mobil: 36-30-937-7057

Hírek

Biztonság Hete

2019.09.09. 09:51

Biztonság Hete 2019 – Bővülő együttműködés, izgalmas programok

Békés megyei helyszín és időpont:
A rendezvény időpontja: 2019.szeptember 24-én 09.00 – 13.00
A rendezvény helyszíne: Békéscsaba, Szent István tér (Polgármesteri Hivatal előtt előtt), rossz idő esetén: Csaba Gyöngye Kulturális Központ, Békéscsaba, Széchenyi u.4.

A MABISZ kezdeményezésére elindult Biztonság Hete tematikus programhét 2019-ben már harmadik alkalommal jelentkezik, kapcsolódva a szeptember 20-i biztosítási világnaphoz, valamint a 21-i nemzetközi EDWARD Day-hez (European Day Without A Road Death – Európai Nap Közúti Áldozat Nélkül).
Az Országos Rendőr-Főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottsága (ORFK-OBB) és a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) által megrendezett Biztonság Hetére idén szeptember 23-28. között kerül sor. Az országos programsorozat megnyitóját szeptember 23-án a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen rendezik meg. Az ezt követő országjáró rendezvény minden megyében várja a 9-14 éves korosztály tagjait, akik közül több tízezren találkozhatnak a széleskörű együttműködés szereplőivel.
A Biztonság Hete célja a mindennapok biztonságának erősítése, amit nemcsak a közlekedési balesetek és egyéb sérülések megelőzése révén szolgál, hanem a biztonságot igen tágan értelmezve más területeken is értéket teremt.

Ennek jegyében a Biztonság Hete közlekedésbiztonsági fókusszal zajlik (kiemelten a kerékpáros közlekedési kultúra, valamint az új típusú kétkerekű közlekedési eszközökkel kapcsolatos kérdések), de az együttműködők közreműködése révén és tevékenységük bemutatásával nagyon sok más szempontból is erősíteni kívánja a gyermekek és a családok biztonságát. A héten szó lesz közlekedésbiztonságról, helyes magatartási formákról, passzív biztonsági eszközökről, és azok alkalmazásáról, a katasztrófavédelem és a kutyás mentőszolgálatok révén mentési feladatokról, és tűzmegelőzésről, társterületként a foglalkoztatásban igen kiemelt munkavédelemről is. Hangsúlyt helyezünk a mindenkit érintő élelmiszerbiztonságra, a biztonságos ivóvíz fontosságára, és ha már a vízről van szó, árvízvédelemre is. A biztosítások mindezek kapcsán szóba kerülnek, éppúgy, ahogy a vagyonbiztonsági kérdéseknél, vagy akár a háztartási- és sportbalesetek megelőzése, kezelése kapcsán. Mindemellett a hulladékbiztonság, a biztonságos mobilhasználat, vagy az erdőtüzek megelőzése is napirenden lesz.
A hét záróeseményének már hagyományosan Újbuda Önkormányzata ad otthon, a Bikás parkban, szeptember 28-án.
A témahéten több tucat szervezet működik együtt és várja a helyszíni érdeklődőket, és a sajtó munkatársait is.
A kezdeményezők vállalt célja és törekvése az is, hogy a Biztonság Hete, mint tematikus hét a közoktatás rendjében is helyet kapjon.
Várható menetrend
•    Szeptember 23. Ünnepélyes nyitórendezvény és sajtótájékoztató – Nemzeti Közszolgálati Egyetem
•    Szeptember 24-28. Megyei programok a rendőrség szervezésében a Biztonság Hetén
•    Szeptember 28. Záró rendezvény és családi nap – Újbuda – Bikás park
Bővebb információ a www.mabisz.hu oldalon és az együttműködő szervezetek honlapján, valamint a Biztonság Hete  YouTube csatorna felületén.
 

Vissza a hírekhez
Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság
Központi telefon: 06-66-526-400