Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság
Központi telefon: 06-66-526-400
Országos Vízügyi Főigazgatóság
Észak-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság
Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság
Alsó-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság
Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság
Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság
Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság
Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság
Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság
Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság
Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság
Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság
Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság
Országos Vízügyi Főigazgatóság
Észak-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság Alsó-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság Országos Vízügyi Főigazgatóság
Gyengénlátóknak
Címünk:
5700 Gyula, Városház u. 26.
Telefon: 36-66-526-400
Központi állandó ügyelet:
Mobil: 36-30-937-7057

Vízügyi objektumazonosítás vízjogi engedélyezési eljáráshoz

Tisztelt Kérelmezők!

A 72/1996. (V.22) a vízgazdálkodási hatósági jogkör gyakorlásáról szóló kormányrendelet módosítása értelmében a vízjogi engedélyezési eljárás lefolytatásának ügymenete 2020. január 01-től megváltozott.  A vízjogi engedélyezési eljáráshoz kapcsolódó vagyonkezelői hozzájárulás és Vízügyi Objektumazonosító nyilatkozat kérelme, valamint a tervezői adatszolgáltatási kérelemnek új felülete lett. Amennyiben Ön E-ügyintézésre kötelezett ügyfél (pld: jogi személy), vagy elektronikus ügyintézést választó természetes személy kérjük, kérelmét a https://vizek.vizugy.hu elektronikus felület felkeresésével, annak kitöltésével indítani szíveskedjék.

Azon természetes személyek esetében, akik vízügyi hatósági eljárás keretében a papír alapú ügyintézést választják a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság a kérelmek beadásához ügyfélfogadási lehetőséget biztosít hétfőn, kedden, szerdán, csütörtökön (munkanapokon) reggel 9 és 11 óra között, a 2. emeleten a régi épület 27., és az új épület 23. számú irodában. A személyes ügyintézésre be kell jelentkezni és időpontot szükséges foglalni. Időpont foglalására kedden és csütörtökön (munkanapokon) reggel 9 és 11 óra között a 06 (66) 526-400 telefonszámon a 22-138, vagy 22-172 melléken van lehetőség.

A papíralapú ügyintés során kérjük, hozza magával az engedélyezési eljáráshoz kapcsolódó kérelmét, és minden a kérelemhez kapcsolódó előzményt (érvényes vízjogi engedélyt), műszaki dokumentációt, amely a 41/2017. (XII.29) BM rendelet a vízjogi engedélyezési eljáráshoz szükséges dokumentáció tartalmáról szóló rendelkezés alapján van összeállítva.

Kérelmek elindításához esetlegesen szükséges segítség vagy tájékoztatás kérése kedden és csütörtökön (munkanapokon) 9 és 11 óra között a 06 (66) 526-400 telefonszámon a 22-138, vagy 22-172 melléken, vagy bármely időpontban elektronikus levél írásával a letesitmenyazonositas@kovizig.hu email címen van lehetőség.

A titkarsag@kovizig.hu és a letesitmenyazonositas@kovizig.hu email címen hivatalos vagyonkezelői, adatszolgáltatási vagy objektumazonosítási kérelme indítására a továbbiakban nem lesz lehetőség.

A https://vizek.vizugy.hu felület elérhetőségében tapasztalható problémák jelzése az Országos Vízügyi Főigazgatóság felé lehetséges a vizek.uf@ovf.hu elektronikus címen.
Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság
Központi telefon: 06-66-526-400